Blondie vs. Brunett

Har funderat ett tag att färga mitt hår brunt, vill ha en drastisk förändring hos mig själv och jag har varit blond i hela mitt liv så varför inte testa? Har ju varit nyfiken i flera år på hur det skulle vara att inte bli kallad blond och dum ;)

Min vän Emma som är utbildad frisör skulle ha toppat mitt hår för flera månader sen men jobb har kommit emellan för oss båda och på Facebook såg jag att hon skulle göra något slags intagningstest så hon behövde en manlig och en kvinnlig modell, många svarade men idag ringde hon upp mig och ville ha med mig, plus att jag blev galen av allas inlägg och sa att jag stod faktiskt först i kön så imorgon vid fyra kommer Emma att toppa mitt hår några cm, klippa upp det och göra bruna slingor för att sedan färga det ordentligt brunt. Ska bli så himla spännande!


Blondie!

brunett!

Mitt mål!


31 Januari 2011 och någon speciell person fyller 22!

Hej alla! Det är lite dåligt med kommentarer här, konstigt eftersom flera stycken har klagat på min bloggpaus men det kanske är just det, ingen går in här för dom tror att bloggpausen fortfarande består?

Idag fyller en av mina allra bästa och trogan vänner år, även mitt ex Alex. Stor pojke nu, jag älskar dig otroligt mycket och du betyder allt för mig! Hoppas du får en mysig dag trots att du jobbar till klockan sex ;)

Jag fick kopiera en rätt smart sak från en gammal klasskompis blogg. Ibland får jag bloggtorka och har ingen aning om vad jag ska skriva för det blir ofta samma visa hela tiden: Vad man har gjort idag, vad man ska göra och vad man ser fram emot och vad helgen har att erbjuda så för att både ni som inte känner mig ska få lära känna mig och även ni som känner mig ska lära känna mig bättre så skriver jag upp en lista här på vad jag ska skriva om, en rubrik om dagen. Vad sägs?

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Vem ser jag upp till?
Dag 03 – Min syn på kärlek/första kärleken
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Det här är jag bra på
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mina ambitioner
Dag 11 – Min uppväxt
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här saknar jag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här upprör mig
Dag 17 – Det här får mig att må bättre
Dag 18 – Det här får mig att gråta
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Min favoritplats
Dag 21 – Mina rädslor


Om mig:

Sarah heter ju jag, jag fyller 22 år den 18 September och jag är född och delvis uppväxt i Göteborg tills jag fyllde 11 år då jag och min mamma flyttade hit till Alingsås. En mysig stad att bo i, ibland kan den kännas lite väl liten men tänker jag efter är det en perfekt stad för mig att bo i, iaf just nu. Jag har nu bott här i 10 år i år! Jag har precis flyttat till en jättemysig 2a med min Chihuahua Chucky som är 1,5 år. Från gymnasiet och framåt har jag växt mycket som person, förut var jag väldigt tystlåten, pratade mest på tilltal och föredrog att vara ensam efter skolan. Jag trivdes gott och väl i soffan med en Maraboukaka framför tv och film. Jag var lite mulligare i högstadiet och början på gymnasiet, men det ändrades ganska fort då jag började Estet-dans vilket fick mig att tänka mer på hälsa och att må bra och våga ta ett steg fram och säga: Här är jag!
Nu som vuxen, mer säker och mogen kvinna så tar jag saker och ting lite lättare, jag står för vad jag gör och har idag inga problem att gå fram till en person, presentera mig med ett stadigt handgrepp och ha ögonkontakt vilket inte var min starka sida förr. Jag vågar dessutom bjuda på mig själv vilket jag tycker är en aning roligare än att sitta tyst med blicken neråt.

Om jag får nämna några bra egenskaper om mig själv så är det nog att jag är väldigt glad, sprallig och skämtsam när jag är både bland mina vänner och även främmande, jag tycker det är enklare så än att göra det till en pinsam situation om ni förstår. Då bjuder jag hellre på mig själv som kanske hjälper dom andra personerna att slappna av. Jag är också väldigt enkel att prata och ha att göra med, det tycker både andra och jag själv och det gör mig glad. Jag tar gärna intiativ till att hitta på saker och samla lite folk för att göra någonting kul.
Jag är även en väldigt bra personkännare, jag känner av direkt om det är en "bra" eller "dålig" person jag pratar med, om det är någon man ska ha kontakten med eller ej, eller om det är en person man ska dela med sig mycket till eller bara hålla munnen tyst i dens närvaro. Jag märker även väldigt lätt om folk ljuger för mig.

Några dåliga egenskaper jag har är att jag blir lätt nere, deprimerad, orolig och nervös. Jag tänker även alldeles för mycket vilket för saker och ting mycket värre än vad det behöver bli. Det finns folk i min närvaro som påverkar min stress och nervositet vilket jag håller på och arbetar bort varenda dag. När jag känner att jag inte har kontroll över en situation blir jag oerhört nervös, stressad och ledsen. Jag har väldigt lätt för att gråta, jag brukar använda ursäkten att eftersom mamma aldrig lät mig ramla och slå mig eller gråta överhuvudtaget när jag var liten bebis så kommer alla dom känslorna nu på äldre dar^^ När jag är arg, förbannad, pist off whatever så gråter jag. Jag kan brinna av ilska inombords men jag kan aldrig hålla tillbaka en tår när jag är arg, det är något jag hade velat ta bort för jag är rädd att inte tas på allvar om jag ska stå och böla istället för att bestämt stå och säga vad jag tycker och tänker med en bestämt blick.

Allt detta jag har berättat har gjort att jag lider av panikångestattacker. Helt ofarliga men kan kännas och nog se ut  som att man ska dö, vissa av er vet vad jag pratar om och andra ser det som en överdriven reaktion och t.o.m uppmärksamhets-grej. Under tiden då jag hade det som mest så hade jag mycket bra folk och även proffessionellt folk vid min sida, nu för tiden är det betydligt mindre men känslan av att det är påväg kommer lite då och då, men längre än så är det inte just nu. Dom värsta panikångestattackerna jag har haft ser ut såhär: Andningen blir otroligt snabb och man blir nästan pipig i halsen, som om man har astma, sen kommer kallsvettningar, yrsel och skakningar i hela kroppen, gråtattack kommer som består av ren rädsla, sen tappar jag medvetandet och kroppen fortsätter andas i snabb takt och pulsen ökar, sen händer det att jag slutar andas totalt i kanske 1 minut och svimmar, hamnar i någon slags psykos och rätt som det är kan jag vakna till med ett stort och kanske skrämmade andetag (som att jag kommer upp till ytan efter att ha varit under vatten länge). Så kan det hålla på i upp till 1-2 timmar. Efter en stund då någon sitter och håller mig i handen, håller om mig whatever och pratar med mig och försöker "få tillbaka mig" så kommer jag tillbaka sakta men säkert och efter det är det som att man har gråtit en hel natt och inte sovit en blund, man blir fruktansvärt trött och matt i kroppen.

Utöver allt det tråkiga så är det väldigt svårt för mig att Inte vara glad bland mina nära och kära, dom ger mig sån bra energi att jag ibland glömmer av hur jag egentligen mår, det är inte ofta jag behövt lägga på en mask.

Något annat ni undrar, fråga på :)



28 Januari 2011

Godkväll!

Jag är HELT slut, i kropp och sinne! Har jobbat 12-19.15 och det har varit ganska mycket att göra, efter jobbet fick jag stressa som tusan med att åka hem och hämta datorn, sen åka till Maxi och handlat cigg för jag hade inte rökt sen kl halv tolv idag så mitt humör och temperament var på max! Och nu sitter jag hemma hos min vän Sarah som är på Stures och bowlar och dricker öl och unnar sig en utekväll med vännerna medans jag tar hand om Gabriel!
Är så jäkla trött men kan lika gärna sitta här och slöa liksom!

Lördag och söndag är jag ledig och det är såå skönt, jag jobbar tre helger i månaden och är ledig EN. Måste ta upp det med min chef tror jag för jag känner att det inte riktigt funkar, man har ju ett liv också liksom. Skulle gärna vilja jobba varannan helg istället.

Och för att klaga lite mer så dööör jag snart av smärtan i min fot, jag tror jag tappade hårfönen eller plattången rätt på foten idag så den verkar gott nu, AJ!



Nu ska jag springa till köket och se vad som finns att smaska på :) Eller springa kanske är dumt med tanke på min fot men kan iaf glida dit ^^

DREAMING OF MIAMI

Hej allihopa!

Har ni haft en bra onsdag? Min har varit helt okej, min hjärna har varit lite efter idag. Sov ändå rätt många timmar inatt men vaknade titt som tätt och det ger en inte bättre sömn tror jag! Idag har jag och Chucky gosat, jag har sorterat bland alla mina papper och satt dom i en pärm och idag fick jag mitt efterlängtade skal från skal-man.se ett bra skal för baksidan gjort av silikon eller nåt som gör den mer hållbar om man tappar den osv. Man fick ett skydd för framsidan gratis och frakten är gratis, allt detta för 179 kr :) Mycket nöjd!

Började jobba kl 15 men kom dit en halvtimma tidigare då jag var tvungen att reda ut några siffror. Alex hämtade mig på jobbet och då åkte vi hem till mig, han satte upp tvn på väggen i sovrummet, satte upp en klocka och borrade hål i min tv-bänk så nu är alla sladdar bak och inte hänger fram sådär tråkigt. Medans han gjorde det lagade jag supergod mat, min Sarahs special köttfärs och makaroner :) sen kollade vi en stund på Dum och dummare!

Nu ligger jag och Chucky i sängen, ganska så sega och slöa och glor på Bruce den allsmäktige! Imorgon ska jag jobba 9.30-17.00, har verkligen inga krafter för det just nu men the money must go in!

Godnatt på er!

25 Januari 2011

Hej på er! (Med Judith ton)

Hur mår ni idag? Jag vaknade upp bredvid Nathalie, båda trötta som små nyfödda^^ Vi har tagit det lugnt denna morgonen, vi gjorde en supergod frukost med mackor, varm oboy och varma kanelbullar, lite hårda men goda!
När vi vaknade imorse hörde jag Nathalie i köket: Åååhh neeej...helvete! Det har alltså snöat IGEN, jag blir så trött och det fick oss att försöka drömma oss bort till Miami ännu mer, men det är svårt därför nu känns det mycket längre bort än igår.

Nu har iaf Nathalie åkt hem till en av sina vovvar och jag har ringt ang lite ärenden och nu ska jag sätta igång dammsugaren tänkte jag och köra ett rejs här hemma, ska nog ta och byta sängkläder också då dom har lite blodfläckar efter att Chucky blödde lite efter att ha varit ute på hala isen efter att jag klippt hans klor, så han måste ha rivit upp något :/ Stackarn.

Snart kommer mamma hit och ikväll ska jag prova på att träna Box med Nathalie och Sve, ska bli roligt faktiskt! Har aldrig testat på det men jag tror det kan vara en bra träningsmetod för mig just nu.

Ha en bra dag allihopa!


Mys med Emma i lördags!

MIAMI BABY!

Nu till the big surprise! Det jag, Nathalie och Sve har kämpat med hela dagen är att få bokat en resa till Miami! Det krånglade först men sen löste det sig och när vi fick bekräftelsen och biljetten via mail tittade vi bara på varann och kunde inte riktigt förstå vart tusan vi skulle åka. Efter en stund blev vi så hysteriskt galna så vi hittade första bästa låten på Spotify som hette "Miami" och det blev Will Smiths låt "Miami" vilket inte var igår man hörde direkt.

Kan ni förstå, Miami?! Dit ingen annan åker och folk tror att det kostar skjortan att åka dit, men vi hittade billigt flyg och sjukt billig och fräscht hostel precis vid Santa Barbara beach och där ingår frukost, sängkläder, handdukar m.m. Dessutom har dom bar med happy hour där man får gratis drinkar och ja, allt verkar fräsch och trevligt! Nu sitter jag och mailar Miami Ink för vi ska definitivt tatuera oss där och jag har redan bestämt vad och var jag ska tatuera!

Så nu när tjejerna kommer ska vi äta middag, dricka vin, planera och drömma oss bort till 33 graders värme och massa badande, solande och festande^^



6 Juni - 21 Juni, hell yeah!

24 Januari 2011

Var sååå nära på att skriva 2010 i rubriken men kom på mig själv i sista sekund^^ Hur mår ni alla? Jag mår priiima idag för idag har hänt något otroligt som jag inte riktigt har förstått själv än (Berättar i ett senare inlägg)

Idag har jag spenderat hela dagen med Nathalie och Sve, mina hjärtan. Vi har planerat det som jag ska berätta om senare och vi har åkt lite bil, fjantat oss till musik och busat med vovvarna. Har äntligen gått min tvbox så nu har jag alla kanaler igen, min goda vän Johan hjälpte mig och tog samtidigt några cigg med mig och nu väntar jag på mina hjärtan som ska komma hit och äta middag och dricka vin för att fira :)

I fredags så solade jag med Sarah och efter det bokade jag danssalen på Kabom för att få ur mig lite energi och tankar. Svettig och röd as usual men det hör till!



Your Girl Is Back!

Hej alla glada! Nu är jag tillbaka efter över en månads tid. Flyttade ju den 15e December och har sedan dess bara haft mitt internet på mobilen. Men IDAG fick jag mitt mobila bredband och det går däremot mycket snabbare än det jag hade i den gamla lägenheten. Idag har jag även beställt kanaler så snart kan jag även titta på annat än 1an, 2an, 4an och 6an (:

Hur har ni haft det i vinterkylan? För mig har det varit väldigt mycket att göra, mycket jobb, fix med lägenheten, shoppa möbler och annat som behövts, massa telefonsamtal hit och dit och såklart försökt spendera tid med mina vänner. Det har varit svårt men det är väl acceptabelt hoppas jag?

Idag har jag jobbat 11-14 och efter det har jag och mamma grejat här hemma och nu ikväll har jag varit och handlat på Maxi och kom nyss hem. Chucky ligger och biter på sin favoritboll och jag ligger här i sängen framför älskade Vänner i väntan på potatisgratängen som står i ugnen.

Om ni undrar något så kan ni hojta här eller skicka iväg ett mess, alltid kul att få ;)


P.s detta är inte mitt sovrum utan en bild tagem från google.
Men denna texten har jag beställt från min bror som gör såna här på sitt jobb :)

RSS 2.0